Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

1. Handelsvoorwaarden

De volgende handelsvoorwaarden zijn van toepassing op alle activiteiten tussen jou en Modemakers Fashion NV (hierna “modemakers”, “de webshop” of “we/wij”). Door het plaatsen van een bestelling ga je uitdrukkelijk akkoord met de algemene voorwaarden.

Modemakers doet zijn uiterste best om de algemene voorwaarden duidelijk en in bevattelijke bewoordingen te omschrijven. Gelieve de algemene voorwaarden zorgvuldig door te nemen alvorens je een bestelling plaatst.

Modemakers behoudt zich het recht voor de algemene voorwaarden op ieder moment en zonder voorafgaande berichtgeving te wijzigen. Deze wijziging geldt enkel voor de toekomst en heeft geen invloed op reeds geplaatste bestellingen. Wij raden je aan de algemene voorwaarden regelmatig te consulteren zodat je op de hoogte blijft van de toepasselijke bepalingen.

1.1 ONDERNEMINGSGEGEVENS

Modemakers Fashion NV
Kapelanielaan 17
9140 Temse

Telefoon: 03/886.59.02
E-mail: webshop@modemakers.be
Btw-nummer/Ondernemingsnummer: BE 0476 590 989

1.2 NAUWKEURIGHEID VAN GEGEVENS

Ondanks het feit dat de online catalogus en de e-commerce website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. Hoewel we alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat ze correct zijn, aanvaarden we geen verantwoordelijkheid voor fouten en weglatingen. We behouden ons het recht voor om onze prijzen en specificaties zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.

1.3 PRIJZEN

Alle prijzen op de modemakers webshop zijn weergegeven in euro. Alle prijzen zijn inclusief 21% btw, exclusief verzendingskosten. Indien er verzendkosten zijn, melden we dit altijd voordat je je aankoop definitief plaatst.

1.4 GARANTIE

Wij garanderen dat onze goederen conform zijn aan je bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die je ervan mag hebben rekening houdende met de specificaties van het product. Wij garanderen natuurlijk ook dat onze goederen voldoen aan alle op het ogenblik van je bestelling bestaande wetten.
Bovendien hanteren wij wat betreft het leveren van goederen de wettelijke minimumgarantietermijn van twee jaar te rekenen vanaf de datum van levering indien het goed niet conform is aan de geplaatste bestelling. Dit betekent dat bij gebreken of defecten aan het goed dit tot 2 jaar na de levering kosteloos wordt hersteld, dan wel vervangen.

Wij vragen om ons eventuele gebreken of defecten te melden binnen de 2 maanden van de vaststelling ervan. Gebreken die veroorzaakt worden door ongelukken, nalatigheid of verkeerd gebruik, vallen niet onder de garantie.

1.5 STAAT VAN DE GOEDEREN

Alle artikelen die te koop aangeboden worden in de modemakers webshop zijn in nieuwstaat, ongedragen en onberispelijk schoon. Alle producten van de webshop zijn geïllustreerd met foto’s en voorzien van een duidelijke uitleg (merk, omschrijving, prijs, eventuele promoprijs, beschikbare maten,... waar mogelijk). De afbeeldingen die we gebruiken zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden goederen. Indien we ons overduidelijk vergist hebben, zijn we niet verplicht je alsnog te leveren.

1.6 WAARHEIDSGETROUWE KLEUREN

We doen ons uiterste best om de kleuren van elk artikel waarheidsgetrouw weer te geven in de webshop. Hou er echter rekening mee dat de kleuren op de foto’s licht kunnen afwijken van de echte kleuren (afhankelijk van o.a. beeldscherm, lichtsterkte ...). Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je twijfelt over een kleur. Contact: webshop@modemakers.be.

1.7 AANBOD VAN GOEDEREN EN VRIJE KEUZE VAN BESTELLING

De presentatie van onze producten in de modemakers webshop is slechts een vrijblijvende uitnodiging om bij ons goederen te bestellen. Met het versturen van de bestelling ga je een bindende offerte aan voor het sluiten van een koopcontract.

De offerte wordt door ons aanvaard doordat wij de goederen leveren. De automatisch gegenereerde bevestigingsmail voor de bestelling is geen aanvaarding van de offerte, maar documenteert louter dat de bestelling bij ons is aangekomen. Het staat ons vrij om te beslissen of we een bestelling al dan niet aanvaarden. Als we een bestelling niet uitvoeren, delen we jou dit onmiddellijk mee.

Modemakers verkoopt zijn artikelen uitsluitend aan eindconsumenten met een leeftijd van 18 jaar en ouder, en alleen in hoeveelheden die in de handel gebruikelijk zijn. Als je geen 18 bent, verzoeken we om de bestelling door ouders of een wettelijke voogd te laten plaatsen. Als we merken dat een bestelling is geplaatst door een minderjarige, kunnen we deze bestelling weigeren.

1.8 BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID

De informatie op de website is van algemene aard. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en kan dus niet als een persoonlijk, professioneel of juridisch advies aan de gebruiker worden beschouwd.

Modemakers levert grote inspanningen opdat de ter beschikking gestelde informatie volledig, juist, nauwkeurig en bijgewerkt zou zijn. Ondanks deze inspanningen kunnen onjuistheden zich voordoen in de ter beschikking gestelde informatie. Indien de verstrekte informatie onjuistheden zou bevatten of indien bepaalde informatie op of via de site niet beschikbaar zou zijn, zal modemakers de grootst mogelijke inspanning leveren om dit zo snel mogelijk recht te zetten.

Modemakers kan evenwel niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of onrechtstreekse schade die ontstaat uit het gebruik van de informatie op deze site.Indien je onjuistheden zou vaststellen in de informatie die via de site ter beschikking wordt gesteld, kan je de beheerder van de site contacteren.

De inhoud van de site (links inbegrepen) kan te allen tijde zonder aankondiging of kennisgeving aangepast, gewijzigd of aangevuld worden. Modemakers geeft geen garanties voor de goede werking van de website en kan op geen enkele wijze aansprakelijk gehouden worden voor een slechte werking of tijdelijke (on)beschikbaarheid van de website of voor enige vorm van schade, rechtstreekse of onrechtstreekse, die zou voortvloeien uit de toegang tot of het gebruik van de website.

Modemakers kan in geen geval tegenover wie dan ook, op directe of indirecte, bijzondere of andere wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade te wijten aan het gebruik van deze site of van een andere, inzonderheid als gevolg van links of hyperlinks, met inbegrip, zonder beperking, van alle verliezen, werkonderbrekingen, beschadiging van programma's of andere gegevens op het computersysteem, van apparatuur, programmatuur of andere van de gebruiker.

De website kan hyperlinks bevatten naar websites of pagina's van derden, of daar onrechtstreeks naar verwijzen. Het plaatsen van links naar deze websites of pagina’s impliceert op geen enkele wijze een impliciete goedkeuring van de inhoud ervan.

Modemakers verklaart uitdrukkelijk dat het geen zeggenschap heeft over de inhoud of over andere kenmerken van deze websites en kan in geen geval aansprakelijk gehouden worden voor de inhoud of de kenmerken ervan of voor enige andere vorm van schade door het gebruik ervan.

2. Bestelling en betaling

2.1 BESTELLING EN OVEREENKOMST

Na registratie kan je via je winkelwagen een bestelling plaatsen in de webshop. Binnen maximaal 2 uur krijg je een e-mail ter bevestiging van je bestelling met een samenvatting van je order. Na het betalen en ontvangen van je artikelen heb je als klant 14 dagen de tijd om artikelen te retourneren of om te ruilen, via de webshop of de winkels (zie ‘Verzakingsrecht’). Na het verstrijken van deze termijn is je aankoop definitief en blijf je eigenaar van de gekochte artikelen.

We raden je aan voorafgaand contact met ons op te nemen in geval van vragen of twijfels om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen. We gaan ervan uit dat je jouw gegevens naar waarheid doorgeeft bij het registreren en het plaatsen van een bestelling. Foutieve of onvolledige informatie kan immers een vlotte orderverwerking en levering in het gedrang brengen. Daarnaast is het ook de verantwoordelijkheid van jou als klant om je wachtwoord vertrouwelijk te houden om misbruik te voorkomen.

2.2 BESTELLING ONLINE CADEAUBON

Naast kleding en accessoires kan je op modemakers.be ook gepersonaliseerde modemakers cadeaubonnen aankopen. De keuze van het bedrag van je cadeaubon is vrij, maar er geldt een minimum van 15 euro en een maximum van 500 euro.

Deze bonnen worden digitaal aangeleverd en zijn geldig in alle filialen van modemakers. Elke cadeaubon is één jaar geldig vanaf de aankoopdatum. Opgelet: in tegenstelling tot bij fysieke artikelen, beschik je bij een cadeaubon niet over het recht om van de aankoop af te zien.

Zijn er problemen met de aflevering van de bon, neem dan contact op per e-mail via webshop@modemakers.be.

2.3 BETAALMOGELIJKHEDEN

De webshop biedt verschillende betaalmogelijkheden van bestellingen in de webshop aan.
Betaal je via Ingenico (Bancontact, VISA, Mastercard of iDeal), dan wordt het bedrag meteen van je rekening afgehouden en kunnen we je bestelling onmiddellijk verwerken. Indien de uitgever van je kaart weigert om in te stemmen met je betaling aan ons, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen bij de levering en/of niet-levering van uw bestelling.

Ook betaling met een cadeau-, waarde- of tegoedbon is mogelijk als die een controlecode (checksum) vermeldt.

Je bonussaldo van je bonuskaart kan niet als betaalmiddel gebruikt worden in de webshop.

2.4 VEILIG ONLINE BETALEN

Online betalen in de webshop gebeurt door middel van een beveiligde transactie in samenwerking met onze partner Ingenico. Je betaalgegevens en creditcardinfo worden enkel gebruikt voor de betaling en nooit vrijgegeven aan andere partijen.

2.5 PRIJSAANDUIDING

Modemakers engageert zich om in de webshop te allen tijde correcte prijzen weer te geven voor de te koop aangeboden artikelen. In het uitzonderlijke geval dat er abusievelijk niet-correcte prijzen worden geafficheerd, hetzij als gevolg van een technisch probleem hetzij door een menselijke fout, geldt steeds het zogenaamde 'criterium van de goede trouw van de consument'.

De verplichting van de verkoper om te verkopen tegen de prijs die in de rekken of op zijn website staat aangeduid, zelfs als die fout is in zijn nadeel, wordt afgezwakt door het criterium van de goede trouw van de consument, die redelijkerwijs moet hebben kunnen geloven dat de aangeduide prijs correct was.” (bron: OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties, verwijzend naar de wetgeving i.v.m. redelijkheid in prijsaanduiding)

3. Levering

3.1 LEVERINGSMOGELIJKHEDEN

De webshop voorziet verschillende leveringsmogelijkheden van bestellingen in de webshop. Tijdens de bestelprocedure heb je de keuze: ofwel kies je voor levering van je artikelen op een bestaand adres, of een postpunt of een pakketautomaat, telkens via bpost. 
Modemakers is niet verantwoordelijk voor eventuele douanekosten en mogelijk bijkomende taksen, belastingen of heffingen die na de verzending door derden worden toegepast.

3.2 LEVERINGSMOGELIJKHEDEN voor cadeaubonnen

Via de website aangekochte cadeaubonnen worden uitsluitend via e-mail afgeleverd. Hieraan zijn dus geen bijkomende leveringskosten verbonden. Behoudens netwerk- of andere technische problemen ontvang je de bon dus vrijwel onmiddellijk na het doorlopen van de bestelprocedure.

Als de bon na een redelijke termijn niet op het ingevoerde e-mailadres is aangekomen, staat de e-mail mogelijk in je map met ongewenste e-mails of is hij geblokkeerd. Vind je ook daar de mail niet terug, neem dan zo gauw mogelijk contact op via webshop@modemakers.be.

Modemakers is niet verantwoordelijk als de klant een foutief e-mailadres voor de verzending van de cadeaubon invoert. Bovendien draagt modemakers geen enkele verantwoordelijkheid indien de cadeaubon na verzending al dan niet toevallig in handen van een derde valt.

Iedere cadeaubon heeft een unieke streepjescode en wordt maar één keer verzonden. Je dient de cadeaubon dus zorgvuldig te bewaren. In geval van diefstal (waaronder ook het gebruik van de code door onbevoegde derden) of verlies (waaronder ook het (per ongeluk) wissen van e-mails) vindt geen vergoeding plaats.

Cadeaubonnen of de restwaarde ervan zijn niet inwisselbaar voor geld.

Elke via de website aangekochte cadeaubon wordt bij gebruik geïnvalideerd en kan dus slechts één keer gebruikt worden. De cadeaubon is één jaar geldig vanaf de aankoopdatum en kan in die periode uitsluitend als betaalmiddel worden gebruikt in de modemakers-winkels.

3.3 MODALITEITEN VERZENDING NAAR POSTADRES

Alle pakjes van de modemakers webshop worden verzonden door onze partner bpost.
Voor een bestelling van minder dan 100 euro, bedraagt de verzendkost naar een postpunt of pakketautomaat in België 4,95 euro, naar een adres in België 5,95 euro, naar Nederland 6.95 euro. Boven het bedrag van 100 euro is de verzending gratis.

Voor alle aankopen in de webshop geldt een leveringstermijn van 5 (tot uitzonderlijk en maximaal 10) bpost-werkdagen na bestelling. Als je niet aanwezig bent op het ogenblik dat bpost je pakje aanbiedt, wordt jouw pakje standaard aan de buren gegeven en wordt er een bericht achtergelaten in je brievenbus. Indien je dit niet wenst, of andere aanwijzingen hebt voor de levering, kan je deze doorgeven via de website van bpost.

Ook levering in een bpost afhaalpunt of een pakjesautomaat zijn mogelijk. In een afhaalpunt blijft je pakketje 15 dagen voor jou beschikbaar, in een pakjesautomaat is dit 5 dagen.

3.5 VOORRADEN

We doen er alles aan om de voorraad van de artikelen in de webshop correct weer te geven. Indien ondanks onze inspanningen een artikel na bestelling toch niet voorradig zou blijken te zijn, informeren we jou als klant daar meteen over. We storten het bedrag van de niet-voorradige artikelen terug op jouw rekening en bezorgen je een aangepaste factuur. Modemakers kan in geen geval aansprakelijk gehouden worden in geval van niet-levering van bestelde artikelen wegens stockbreuk of ontbrekende voorraad.

4. Gratis retour

4.1 VERZAKINGSRECHT

Je hebt als klant het recht om af te zien van je aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief, binnen 14 dagen vanaf de dag die volgt op de levering van je artikelen. Om gebruik te maken van je verzakingsrecht, breng je modemakers hiervan schriftelijk of via e-mail op de hoogte.  
Na ontvangst van het retourpakket, betalen we je het totaalbedrag van de retourartikelen terug. Opgelet: retourartikelen dienen te voldoen aan bepaalde voorwaarden om in aanmerking te komen voor terugbetaling (zie ‘Retourvoorwaarden’).

Online aangekochte cadeaubonnen vormen een uitzondering op het verzakingsrecht. Deze worden op maat volgens de door de klant ingevoerde specificaties gemaakt. Het verzakingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

4.2 RETOURPROCEDURE

In de webshop aangekochte artikelen kan je in een van de modemakers-winkels terugbrengen voor een omruiling of tegoedbon; of je kan artikelen terugsturen met bpost om nadien rechtstreeks jouw terugbetaling te ontvangen.
Retourartikelen dienen altijd in de originele verpakking teruggezonden te worden. Gebruik voor een retourzending altijd het retourformulier dat bij elke bestelling wordt meegeleverd. Gelieve steeds duidelijk de teruggestuurde artikelen aan te duiden.

Wil je het pakje met bpost verzenden? Je kan de verzendenveloppe hergebruiken: er is nog één kleefstrip beschikbaar om deze weer te sluiten. Dan sta je zelf in voor de verzending en de bijhorende kosten. 

4.3 RETOURVOORWAARDEN

Vul het retourformulier in en stop het samen met de artikelen die je wil terugbrengen in de originele verpakking. Kleef het retourlabel dat je in je pakje vond over de adressticker en geef je pakje binnen 14 dagen af in een bpost kantoor of afhaalpunt. Kies je voor retour in een modemakers-winkel, dan hoef je geen retourlabel te gebruiken.

Tijdens de eerste 14 dagen na de levering verwachten we dat je zorgvuldig omgaat met de bestelling en de verpakking. Als je de artikelen nog wil terugsturen zoals hierboven omschreven, mag je ze enkel in die mate uitpakken of gebruiken als nodig is om te kunnen beoordelen of je ze wenst te behouden. Teruggestuurde artikelen mogen gepast zijn, maar mogen niet gebruikt zijn. Als je de artikelen terugstuurt, moet dit indien mogelijk gebeuren samen met de originele verpakking, met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking en rekening houdende met onze instructies hierboven.

Als je alle voorwaarden respecteert, zorgen we binnen 14 dagen na ontvangst van de retourartikelen voor een gegarandeerde terugbetaling van het totaalbedrag van de retourartikelen.

4.4 BESCHADIGDE ARTIKELEN EN FABRICAGEFOUTEN

We verpakken en verzenden onze artikelen altijd met de grootste zorg. Op die manier wordt de kans op schade tijdens de verzending tot het minimum herleid. Alle artikelen worden voor verzending ook zorgvuldig gecontroleerd op eventuele fabricagefouten.

Indien de door ons geleverde goederen tijdens het transport werden beschadigd, niet overeenstemmen met de artikelen die op de leveringsbon vermeld staan of niet overeenkomen met de artikelen die je had besteld, moet je dit zo snel mogelijk melden en de artikelen naar ons terugsturen binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst.

We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor enige gevolgschade wegens laattijdige levering of niet-levering door de transporteur die de onderneming heeft aangesteld. Onze aansprakelijkheid blijft in dergelijke gevallen beperkt tot de waarde van de artikelen waarvan wordt aangetoond dat ze niet door de klant werden ontvangen.

5. Bonuskaart

Net als bij aankopen in de winkel verdien je 10% bonus op alle artikelen. Deze bonuswaarde krijg je als korting bij een volgende aankoop in de fysieke modemakers-winkel. Je bonuswaarde blijft geldig tot 1 jaar na je laatste aankoop.

Je verdient bij een online aankoop dus wel bonus, maar betalen met je bonussaldo kan uitsluitend bij een aankoop in onze fysieke winkels.

6. Klantenreacties en aanvullende ondersteuning

Indien je de bovenstaande informatie niet begrijpt of als je opmerkingen of suggesties hebt over een bestelling of over de webshop in het algemeen, dan horen wij dat graag. Neem contact met ons op via e-mail naar webshop@modemakers.be of telefonisch op het nummer 03 886 59 02.

Ook bij vragen, opmerkingen of klachten kan je ons via die kanalen bereiken We helpen je met plezier verder, binnen de twee werkdagen mag je van ons een persoonlijk antwoord verwachten.

7. Privacy

De verantwoordelijke voor de verwerking, Modemakers Fashion nv respecteert de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens. De door jou meegedeelde persoonsgegevens worden enkel gebruikt voor het verwerken van de bestelling.

Je beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van je persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kan je via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan Modemakers Fashion nv, Kapelanielaan 17, B-9140 Temse, info@modemakers.be, gratis de schriftelijke mededeling bekomen van je persoonsgegevens. Indien nodig kan je ook vragen gegevens te corrigeren die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn.

Wij behandelen jouw gegevens als vertrouwelijke informatie en zullen die niet doorgeven, verhuren of verkopen aan derden.

Modemakers houdt online (anonieme) bezoekersstatistieken bij om te kunnen bekijken welke pagina’s van de website in welke mate bezocht worden.

Meer informatie vind je in onze privacyverklaring. Indien je vragen hebt over deze privacy statement, kan je ons contacteren op info@modemakers.be.

8. Gebruik van cookies

Tijdens een bezoek aan de site kunnen ‘cookies’ op de harde schijf van je computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van je computer of op je mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer je een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren.

Onze website maakt gebruik van first-party cookies en third-party cookies van Google Analytics. De first-party cookies dienen om de site optimaal te laten functioneren, bv. om recent bekeken items te laten zien of het verlanglijstje op te bouwen. De third-party cookies van Google Analytics hebben als doel om anonieme gebruiksinformatie over onze website te verzamelen voor statistische doeleinden.

Je kan je internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat je een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van je harde schijf worden verwijderd. Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat je bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken.

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

9. Copyright

De inhoud van de website www.modemakers.be is eigendom van Modemakers Fashion NV. Hieronder wordt verstaan: teksten, grafieken, foto's, afbeeldingen, bewegende beelden, geluiden, illustraties en software. Deze inhoud is auteursrechtelijk of door andere rechten beschermd. Het is verboden om deze inhoud zonder schriftelijke toestemming van modemakers over te nemen, te publiceren, te verveelvoudigen of op enige andere wijze te gebruiken. In geval van overtreding zullen we niet aarzelen juridische stappen te ondernemen.

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid